18
Apr
2017

„Посоки” на Стефан Командарев ще бъде представен в „Особен поглед” в Кан

„Уестърн”, копродукцията с българско участие на братя Чучкови, както и филмът „Out”,представен като проект на София Мийтингс
през 2015 година, също ще бъде участват в престижната конкурсна програма.

Част от готовия филм „Посоки” беше представен на фестивални селекционери и киноспециалисти на 14-ото издание на София Мийтингс, което приключи преди по-малко от месец. Със своя четвърти филм Стефан Командарев осъществава дългоочакваната надежда новото българско кино да се появи в основните програми на най-важните филмови фестивали, които ръководят света на киното – Кан, Берлин и Венеция!

Най-новият проект на Стефан Командарев беше подготвян с работно заглавие „Съвместимост”, но с началото на снимките през есента на 2016 година екипът избра ново име за филма. „Посоки” разказва шест истории, които се случват в шест софийски таксита в рамките на двадесет и четири часа – събитията са повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот... Във филма участват актьорите Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Васил Василев-Зуека, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Иван Бърнев, Стефка Янорова и др.

„Посоки” е подкрепен от Националния филмов център - България, Регионалния филмов фонд МДМ - Германия, Македонската филмова агенция, „КИА моторс” - България, Дарик радио, Yellow Taxi. Той е копродукция на България, Германия и Македония.

„Уестърн” на режисьорката Валеска Гризебах е копродукция между Германия, България и Австрия. Филмът, заснет почти изцяло в България, разказва историята на съвременен дуел между мъж и съперника му. Копродуценти от българска страна са „Братя Чучкови”.

„Out” е представян като проект от неговия режисьор Георги Кристоф и продуцентите Андреа Тачлер и Марек Урбан на 12-ото издание на София Мийтингс, където филмът намира копродуценти. Творбата е общо дело на копродуцентски екипи от Словакия, Унгария, Полша и Латвия.

Екипът на София Филм Фест пожелава УСПЕХ

на създателите на „Посоки” и „Уестърн” в Кан!