29
Nov
2018

"Тайният живот на Вера" на Тонислав Христов със световна премиера в Сънданс

Представен като проект на София Мийтингс, най-новият филм на Тонислав Христов „Тайният живот на Вера“ („The Magic Life of V“) ще има своята световна премиера в СЪНДАНС, в документалния конкурс за световно кино.

Творбите в него са на „дванадесет от най-смелите и изключителни световни кинотворци на нашето съвремие“ (indiewire.com).

Включена като проект в 15-ото издание на София Мийтингс 2018, копродукцията между Финландия („Making Movies“, Каарле Ахо), Дания и България („Соул Фууд“, Андреа Станоева/Тонислав Христов), подкрепена и от ИА „НФЦ“, проследява живота на Вера - преследвана от травми в детството, тя се опитва да извоюва независимост чрез различни роли, които играе в живота.

Сценаристи на филма са Тонислав Христов, Каарле Ахо и Любомир Цветков, оператор е Александър Станишев, композитор - Петър Дундаков.

„Тайният живот на Вера“ е вторият пореден проект на режисьора Тонислав Христов, селектиран в Сънданс - през 2017 година „Пощальонът“, също представян на София Мийтингс, получи шанс да бъде показан пред киноманите в щата Юта.
Премиерата на „Тайният живот на Вера“ ще бъде на 25 януари 2019 година.

Пожелаваме успех и много овации от публиката на най-престижния фестивален форум на независимото кино - СЪНДАНС!