Режисьор - Офир Раул Грайзер
Сценарий - Офир Раул Грайзер
Оператор - Омри Алони
Музика - Доминик Шарпентие
С участието на - Тим Калхоф, Сара Адлер, Рой Милър
Продуценти - Итай Тамир, Матиас Шверброк
Продукция - Film Base Berlin, Laila Films

Томас е млад немски пекар. Той има връзка с Орен – женен мъж от Израел, който често идва в Берлин по работа. Когато Орен умира в автомобилна катастрофа в Израел, Томас заминава за Йерусалим, за да научи подробности около инцидента. Под фалшива самоличност той навлиза в живота на Анат – овдовялата жена на Орен, която държи малко кафене в центъра на Йерусалим. Томас започва да работи при нея, правейки немски кексове и курабийки, които съживяват заведението, но се оказва, че Томас е навлязъл много по-навътре в живота на Анат, отколкото е очаквал. За да опази истината, той ще развие лъжата си до точка, след която няма връщане назад.

„Действието се развива в един меланхоличен, но все пак жив Йерусалим. Филмът е базиран на реални преживявания и разказва за двама души, които искат да забравят всички определения за националност, сексуалност и религия. Тази история е пълна с любов към хората, живота, храната и киното. Това е моята история."

Офир Раул Грайзер

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Йерусалим '17 – Награда „Лия ван Леер", награда за най-добър монтаж (Михал Опенхайм) Карлови Вари '17 – Наградата на Екуменическото жури

Програма

  • 17.03.2018
    КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” - 14.15 часа
  • 21.03.2018
    КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 19.45 часа