Режисьор - Расмус Динесен
Продуцент - Йеспер Ярл Бекер
Продукция - Globus Aps for DR, ZDF/ARTE & NHK
Погледнете зад кулисите на митичния гид на Мишлен и надникнете в работата на неговите тайни инспектори, за да разберете критериите за получаване на една, две или три звезди в заветната червена книга.
Силата на гида като маркетинг инструмент на прочутия производител на гуми Мишлен не бива да бъде подценявана. Чрез интервюта с директора на гида Майкъл Елис достигаме до официалните оценки в света на гастрономията. От друга страна, се срещаме и с готвачи, кулинарни писатели и критици, които смятат, че гидът е „мързелив", „остарял" и „потаен", но част от тях признават, че е „необходим".
Каквото и да мислят критиците, Мишлен продължава да определя бъдещето на готвачите. Малцина биха посмели да го критикуват публично. Но мнозина тайно недоволстват от ограничения обхват на гида, претенциозността му и очевидните му фаворити.
Навлизайки все по-навътре в кухните на отлични ресторанти и виждайки ексклузивни и естетични гледки от гастрономията на някои от най-добрите готвачи във Франция, Испания, САЩ, Япония, Дания и т.н., ще се опитаме да разберем какво е необходимо, за да се получат прочутите звезди.

Програма

  • 25.03.2018
    ДОМ НА КИНОТО - 14.00 часа
  • 22.03.2018
    КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 19.00 часа