Режисьор - Борис Хлебников
Сценарий - Наталия Мешчанинова, Борис Хлебников
Оператор - Алишер Хамидхожаев
С участието на - Александър Яценко, Ирина Горбачева, Николай Шрайбер, Максим Лагашкин, Александър Самойленко, Анна Котова, Валентина Мазунина
Продуценти - Рубен Дишдишян, Сергей Селянов
Продукция - Mars Media Entertainment, CTB Film Company
Олег е млад и талантлив парамедик. Жена му Катя работи в спешното отделение. Тя обича Олег, но вече ѝ е омръзнало той да се грижи повече за пациентите, отколкото за нея. Казва му, че иска развод.
Новият началник на отдела на Олег е коравосърдечен мениджър, който въвежда строги нови правила в работния процес. На Олег изобщо не му пука за правилата – неговата работа е да спасява животи. Но държанието му не се харесва на новия шеф. Професионалната криза в живота на Олег съвпада с личната му криза.
Приклещени между спешните обаждания, напиванията в почивните дни и търсенето на смисъла на живота, Олег и Катя трябва да открият силата, която да ги задържи заедно.

“Олег и неговият асистент срещат повече живот и смърт, отколкото можете да си представите за един филм. Хлебников представя тези моменти майсторски, създавайки истинска драма и интрига в съдбите на хората, които просто искат някой да им помогне, независимо дали говорим за младо момиче, което не реагира,  след като е ударено от ток, или за жертви на бой с ножове, който продължава дори в момента, когато Олег и екипът му пристигат.“
Грегъри Елууд, ThePlaylist.com

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Карлови Вари '17 – Най-добър актьор (Александър Яценко) Чикаго '17 – „Сребърен Хюго“ за най-добър актьор (Александър Яценко) Хайфа '17 – Награда „Кармел“ за най-добър чуждестранен филм Мишколц '17 – Награда на Екуменическото жури Сахалин '17 – Голямата награда, наградата на публиката, най-добър актьор (Александър Яценко) Сочи, „Кинотавър“ '17 – Голямата награда, най-добър актьор (Александър Яценко)

Програма

  • 20.03.2018
    ДОМ НА КИНОТО - 20.00 часа
  • 21.03.2018
    РКИЦ - 19.00 часа