Режисьор - Пол Томас Андерсън
Сценарий - Пол Томас Андерсън
Музика - Джони Грийнууд
С участието на - Даниел Дей-Луис, Лесли Манвил, Вики Крийпс
Продуценти - Пол Томас Андерсън, Меган Елисън, Даниел Люпи, Джоан Селар
Продукция - Annapurna Pictures, Focus Features, Ghoulardi Film Company, Perfect World Pictures

Действието се развива в следвоенен Лондон през 50-те години. Известният шивач Рейнолдс Уудкок и сестра му Сирил са в центъра на британската мода и обличат кралски особи, филмови звезди, богати наследнички, бохеми, дебютантки и дами с отличителния стил на The House of Woodcock. Жените идват и си отиват от живота на Уудкок, дарявайки известния ерген с вдъхновение и приятна компания. До момента, в който не се среща с младата и своенравна Алма. Скоро тя става важна част от неговия живот, негова муза и любовница. Контролиран и добре планиран, изведнъж животът на шивача е разтърсен от любовта.

„Имах история, но си търсех персонажи, което е рядкост за мен. Имах нужда от мъж. Имах нужда от жена и от още една жена. Историята се нуждаеше от силен мъж, упорит, целеустремен, малко фашист, креативен. Това е добра комбинация, защото така трябва нещо у него да се пропука и е нужно да се измисли начин да се случи това пропукване. Мисля, че много хора ще се съгласят, че пикът на модата започва от началото и стига до средата на 50-те години."

Пол Томас Андерсън за EW.com

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

„Оскар" '18 – Номинация за най-добър актьор в главна роля (Даниел Дей-Луис), най-добра актриса в поддържаща роля (Лесли Манвил), най-добра оригинална музика, най-добър дизайн на костюмите (Марк Бриджес), най-добър режисьор, най-добър филм „Златен глобус" '18 – Най-добър актьор в драматичен филм (Даниел Дей-Луис), най-добра оригинална музика БАФТА '18 – Най-добър дизайн на костюмите (Марк Бриджес), най-добър главен актьор (Даниел Дей-Луис), оригинална музика, най-добра поддържаща актриса (Лесли Манвил)

Програма

 • 10.03.2018
  КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” - 20.30 часа
 • 14.03.2018
  CINE GRAND PARK CENTER - 19.00 часа
 • 11.03.2018
  КИНО АРЕНА ДЕЛУКС БЪЛГАРИЯ МОЛ - 19.00 часа
 • 09.03.2018
  CINEMA CITY MALL OF SOFIA - 21.00 часа
 • 20.03.2018
  КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 20.45 часа
 • 18.03.2018
  КИНО "ОДЕОН" - 20.30 часа