Режисьор - Анахид Абад
Сценарий - Анахид Абад
Оператор - Хасан Карими
Музика - Ваан Арцруни
С участието на - Нарина Григорян, Шант Ховханнисян, Сергей Товмасян, Врейх Касони, Марян Авадисян, Роз Авадисова, Дигран Давтян, Нанор Петросян, Авалян Адамян, Марат Давтян
Продуцент - Таджи Али Голизадех
Продукция - Tamasha Cultural Institute

Йева е млада жена, която търси убежище от влиятелните роднини на мъжа си след неговата трагична смърт. С дъщеря си Нарех се приютява в едно село в Карабах. Йева е абсолютно непозната за хората на това място и е принудена да живее в прикритие.

В този филм персонажите ми са на отдалечена и непозната територия като Карабах. Там несигурността, която носи войната, се е превърнала в допълнителна част от живота им и ги е принудила да се справят с пълна честност и прозрачност. Главната героиня Йева се превръща във феникс, за да се изправи пред проблемите, заплахите и дори собствените си слабости. Хората са хора навсякъде на тази планета, а онова, което ги различава, са техните култури и гледни точки, които създават чара в света ни. Истината е, че аз съм арменска християнка, родена и израснала в държава като Иран. Трудното, но интересно преживяване да живееш като малцинство, винаги е било част от живота ми.
Анахид Абад

Програма

  • 12.03.2018
    ДОМ НА КИНОТО - 21.00 часа
  • 13.03.2018
    ДОМ НА КИНОТО - 12.00 часа
  • 21.03.2018
    EURO CINEMA - 18.15 часа