Режисьор - Арпад Богдан
Сценарий - Арпад Богдан
Оператор - Тамаш Добош
Музика - Михали Виг
С участието на - Ана Мари Чех, Милан Чордаш, Енико Анна Илеши, Лидия Даниш, Левенте Молнар, Жолт Ковач, Тамаш Равас, Ищтван Силваши, Софи Берки
Продуценти - Андреа Ташлер, Габор Ференци
Продукция - FocusFox Studio, Mirage Film Studio
Генезис е драматичен разказ за греха, катарзиса и прераждането. Историята се формира около съдбата на младо циганско момче, чието детство рязко приключва, когато губи семейството си след трагично и брутално нападение. Зарината от работа млада адвокатка се поддава на натиска на шефа си и поема защитата на един от нападателите. Той е съден за евентуално участие в серия от расистки убийства. Докато проучва случая, адвокатката се среща с младото момче, което е повикано като свидетел, и тази среща променя животите им завинаги. Мистериозна тийнейджърка също е замесена, заедно с мрачните тайни на нейния приятел.
Със силни библейски корени, историята е разказана чрез пътищата на различни хора, живеещи в съвсем различни слоеве на обществото. Техните съдби няма как да се пресекат, но силно се свързват в сянката на това ужасяващо престъпление.
А съдбите на протагонистите са изковани от универсалните човешки ценности – вяра в живота, солидарност и отговорност. На всеки един е дадена възможността да започне нов живот.

Програма

  • 13.03.2018
    ДОМ НА КИНОТО - 21.00 часа
  • 14.03.2018
    ДОМ НА КИНОТО - 16.00 часа
  • 24.03.2018
    EURO CINEMA - 18.15 часа