Режисьор - Лили Фини Занук
Сценарий - Щефан „Скутер" Вайнтрауб, Лари Йелен
Музика - Ерик Клептън, Густаво Сантаолайа
С участието на - Ерик Клептън, Боби Уитлок
Продуценти - Лили Фини Занук, Лари Йелен, Щефан "Скутер" Вайнтрауб, Джон Батсек
Продукция - Passion Pictures
„КЛЕПТЪН Е БОГ". С тези думи, изписани на графити из Лондон, Ерик Клептън се превръща в легенда. Той е единственият музикант, който три пъти е приеман в Залата на славата на рокендрола, печелил е 18 награди „Грами" и е известен по цял свят като един от най-великите изпълнители на всички времена. Но зад кулисите се крие липса на всякаква почивка и една трагедия. Безкрайното желание на Клептън да развива индивидуалността си го кара да напуска успешни банди и това шокира феновете – първо се оттегля от Yardbirds, а после и от супергрупата на 60-те Cream. Устремът му да преследва целта си и да не нарушава принципите си служи като катализатор на личната му артистична еволюция.
Трудното му детство, прекарано в „къща с тайни", дългата и тежка битка с наркотиците и алкохола, трагичната загуба на сина му в ужасяващ инцидент – Ерик Клептън винаги намира вътрешна сила и се лекува с музика.
През 2017 г. Клептън навършва 72 години, носейки със себе си повече от половин век легендарни музикални иновации. "Ерик Клептън: LIVE IN 12 BARS" е разказан чрез собствените му думи и песни, както и чрез думите на неговото семейство, приятели, колеги, съвременници и много музикални легенди като Би Би Кинг, Джими Хендрикс и Джордж Харисън. Този филм за един от великите артисти на съвремието ни е вълнуващ, разкриващ и изненадващ.

Програма

  • 18.03.2018
    ДОМ НА КИНОТО - 13.00 часа
  • 20.03.2018
    CINE GRAND PARK CENTER - 19.00 часа
  • 28.03.2018
    КИНО "ОДЕОН" - 20.15 часа