Режисьор - Галин Стоев
Сценарий - Яна Борисова, Галин Стоев
Оператор - Борис Мисирков, Георги Богданов
Музика - Саша Карлсон
С участието на - Мартин Димитров, Елица Матева, Димитър Николов, Глория Петкова, Никола Анастасов
Продуцент - Мартичка Божилова
Продукция - AGITPROP

На пръв поглед Филип има всичко: успешна кариера, луксозен дом и красива приятелка. Той продължава да се грижи за брат си Виктор години след смъртта на родителите им. Виктор е чувствителен и уязвим и прекарва времето си, помагайки на Ема в нейния цветарски магазин.
От много време Ема е прекъснала връзката си с външния свят, посвещавайки се изцяло на създаването на макет на мистична градина. Срещайки я, Филип интуитивно усеща, че Ема обитава духовни пространства, които са му непознати и недостъпни. Той се влюбва в нея и осъзнава, че никога досега не се е чувствал толкова жив и истински. Неусетно животът му започва да се променя – до момента, в който Виктор не му признава, че е лудо влюбен в същата тази Ема. Изправен пред неумолимостта на избора, Филип ще се сблъска с една отдавна забравена болка.
Съвременна градска драма, под чиято повърхност се крият невидими светове и се раждат неочаквани чувства.

Исках да направя филм, който да търси връзка с нашата способност да чувстваме, да усещаме. Нещо, което по принцип ние приемаме за даденост, но което ежедневието разрушава постепенно. Филмът наистина апелира към нашата емоционална интелигентност, която реалността унищожава или смазва все повече и повече.“

Галин Стоев пред Bnr.bg

Програма

  • 08.03.2018
    КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” - 16.45 часа