Режисьор - Любомир Младенов
Сценарий - Любомир Младенов
Оператор - Диан Загорчинов
С участието на - Цветан Алексиев, Елена Димитрова, Иван Димитров
Продуценти - Надежда Косева, Светла Цоцоркова
Продукция - Front Film, Chouchkov Brothers

Филип е оператор, прекарал част от младежките си години в заснемане на конфликтите в Ливан, а сега страда от липса на вдъхновение. Докато се опитва да снима тълпата пред новооткрит супермаркет, Филип се сприятелява с Павла, която е изгонена от апартамента си. Той предлага подслон за нея и за брат ѝ в общинския комплекс, където живее. Брат ѝ Иван е в тежка депресия, почти не говори и често се дрогира. Повече от година не е излизал от апартамента си и когато е буден, прави макети на кораби.
Филип си поставя за цел да извади Иван от това състояние и започва всеки ден да снима из града, за да може след това братът на Павла да гледа заснетото на импровизиран екран в една от стаите. Постепенно Иван се запалва, превръща се в киноман и започва редовно да посещава прожекциите на Филип.

„Вместо да се фокусирам върху кадрите с драматични цели, исках да ги покажа такива, каквито са. Чрез тях исках да изразя усещането за реалност. Например, когато си във влак и седиш срещу някого. Ако Иван може да види този човек, прожектиран пред него, то така получава възможност да преживее реалността отново.“

Любомир Младенов

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Токио – Конкурсна програма

Програма

  • 16.03.2018
    КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” - 13.30 часа