Режисьор - Крейг Гилеспи
Сценарий - Стивън Роджърс
Оператор - Николас Катакацанис
Музика - Питър Нашел
С участието на - Марго Роби, Себастиан Стан, Алисън Джени, Джулиан Никълсън, Пол Уолтър Хаусър, Боби Канавали
Продуценти - Том Акърли, Марго Роби, Стивън Роджърс, Брайън Ункелес
Продукция - AI Film
Създаден по невероятни, но истински събития, Аз, Тоня е мрачна комедийна приказка за американската фигуристка Тоня Хардинг и един от най-сензационните скандали в историята на спорта. Въпреки че Хардинг е първата американка, която успява да направи троен аксел по време на състезание, кариерата ѝ е белязана от глупавата и лошо подготвена атака от състезателката Нанси Кериган.

„Това, което харесвам във филма и което е характерно за документалните творби, е, че показваме гледните точки на участниците за онова, което се е случило. Всеки има различна версия, знам, че и аз имам своя. Харесва ми, че притежавам тази възможност, защото така избирам да разкажа различните истории, които публиката може би не познава. Започнахме от това да разкажем напълно честно всичко, но във втората част на филма зрителите вече не знаят чия версия следят."
Крейг Гилеспи за BriefTake.com

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Златен глобус '18 – Най-добро изпълнение на актриса в поддържаща роля в игрален филм (Алисън Джени); Номинация за най-добър филм – мюзикъл или комедия, най-добро изпълнение на актриса в игрален филм – мюзикъл или комедия (Марго Роби) БАФТА '18 – Номинация за най-добра поддържаща актриса (Алисън Джени), най-добри прически и грим (Дебора Ла Миа Денавер, Адруита Лий), най-добра главна актриса (Марго Роби), най-добър оригинален сценарий, най-добър дизайн на костюмите (Дженифър Джонсън)

Програма

 • 11.03.2018
  КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” - 20.30 часа
 • 08.03.2018
  ДОМ НА КИНОТО - 20.30 часа
 • 18.03.2018
  CINE GRAND PARK CENTER - 19.00 часа
 • 12.03.2018
  CINEMA CITY MALL OF SOFIA - 19.00 часа