Режисьор - Финли Претсел
Оператор - Мартин Радич
Музика - Дан Дийкън
С участието на - Дейвид Милър, Томас Декер
Продуценти - Соня Хенричи, Финли Претсел
Продукция - Cycling Films
Краят на кариерата на един атлет е състезание с времето и битка с неизбежния провал. Пристрастяваща нужда да участваш противоречи на всякаква логика и създава вълнуващ и болезенен спектакъл.
Дейвид Милър, сам срещу часовника ни запознава с последните състезания в кариерата на колоездача Дейвид Милър, които водят до финалната му среща с Тур дьо Франс. Влизаме в основната група състезатели, изкачваме невъзможни височини и слизаме по стръмни пътища, лежим до него в хотелската му стая в агония след състезанието. Возим се в помощната кола, която е източник на комфорт, доставки за подкрепление и спасение от студа. И знаем, че всяка измината миля ни приближава до края. Дейвид Милър, сам срещу часовника ни доближава до Дейвис Милър, разкривайки как човешкият дух е движен от сила, много по-силна от желанието за успех и слава. Филмът е заснет чрез ново поколение техника, уникални превозни средства и камери на колелетата, в комбинация с нова музика от американския композитор Дан Дийкън.

"Състезавал съм се и съм карал колело през целия си живот - важна част от мен е. Дейвид олицетворява екстатичния образ на това да караш и да се бориш. Той ми позволява да преобразувам тази реалност в изображения и да я събера в чувството да караш по този начин ден след ден, година след година. Много състезатели се задържат година или две, но да си в тази среда толкова дълго време е изключително постижение."
Финли Претсел

Програма

  • 23.03.2018
    ДОМ НА КИНОТО - 16.00 часа
  • 11.03.2018
    ФРЕНСКИ ИНСТИТУТ - КИНО „СЛАВЕЙКОВ” - 16.00 часа
  • 20.03.2018
    КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 19.00 часа