Режисьор - Рори Кенеди
Сценарий - Марк Бейли, Джак Йънгелсон
Оператор - Алис Гу, Дон Кинг
Музика - Нейтън Ларсън
С участието на - Ник Керъл, Дарик Дорнан, Леърд Джон Хамилтън, Габриел Рийс
Продуценти - Пол Спийкър, Марк Бейли, Джак Йънгелсон
Продукция - Moxie Firecracker Films

Филмът проследява забележителния живот и легендарната кариера на големия сърфист Леърд Хамилтън. Обожаван от публиката, но често отричан и пренебрегван от самата сърф индустрия, Леърд е уникална спортна икона – атлет, който отказва да се състезава професионално и въпреки това доминира в този спорт както никой друг не е успявал.
Биографичната история на Леърд е разказана по време на зимния сърф сезон в Кауай. Чрез смесване на непоказвани досега архивни кадри и специално заснет материал в Южна Калифорния, Бермуда и Кауай Хвани всяка вълна: Животът на Леърд Хамилтън представя миналото и настоящето като личен и въздействащ портрет на една суперзвезда в спорта. Филмът предлага изключително лично интервю с Леърд, както и разговори с членове на семейството му, приятели, колеги и негови критици, които го познават най-добре.

„Когато нещо успее да грабне интереса ми, аз искрено се вълнувам. Човек посвещава една година от живота си, за да направи филм, така че е много трудно да работиш по тема, която не те интересува. Имах нужда от време, за да се потопя в тази история. Не исках да правя типичен филм за сърф – интересуваше ме историята на Леърд и неговата мотивация, какво е постигнал във водата и как е променил спорта. Беше ми любопитно да изследвам как един човек става най-добър в това, което прави."


Рори Кенеди за NantucketFilmFestival.org

Програма

  • 25.03.2018
    ДОМ НА КИНОТО - 20.45 часа
  • 13.03.2018
    ФРЕНСКИ ИНСТИТУТ - КИНО „СЛАВЕЙКОВ” - 21.00 часа
  • 22.03.2018
    КИНО "ОДЕОН" - 20.30 часа