Режисьор - Фернандо Леон де Араноа
Сценарий - Фернандо Леон де Араноа, по романа на Вирджиния Валехо
Оператор - Алекс Каталан
Музика - Федерико Жусид
С участието на - Хавиер Бардем, Пенелопе Крус, Питър Сарсгард
Продуценти - Мигел Менендес де Зубияга, Дийн Никълс, Хавиер Бардем, Калина Котас
Продукция - Escobar Films, B2Y EOOD
Животът на известния и енигматичен Пабло Ескобар е предпочитана тема за писатели, режисьори и телевизионни продуценти. Във филма на испанския режисьор Фернандо Леон де Араноа Да обичаш Пабло, базиран на книгата на дългогодишната любовница на Ескобар Вирджиния Валехо, виждаме възхода и падението на наркобоса от гледна точка на жена, която е обвързана интимно с него. 
Когато популярната журналистка и телевизионна водеща Вирджиния за първи път среща Пабло, тя е омагьосана от неговата харизма, благотворителна дейност и множеството подаръци, с които я затрупва. Тя не се интересува откъде идват парите му или по какъв начин са спечелени. С времето Вирджиния започва да разбира ужасяващи неща. Когато Пабло обявява война на колумбийското правителство, предизвиквайки безпрецедентно насилие, кариерата на Вирджиния е съсипана и тя започва да получава смъртни заплахи. Единствената ѝ надежда е да си сътрудничи с американците в бясното преследване на Ескобар.
Бардем и Крус правят изключителни роли, обхващайки комплексната и страстна любов на тази двойка. Когато Вирджиния осъзнава жестокостта на Пабло, кадрите се сменят от бляскава визия към ужас. Притеснителен и провокативен, Да обичаш Пабло изследва политическия климат и корумпираното общество, които позволяват на Ескобар да се издигне. Филмът ни кара да преосмислим и собствения си интерес към тази енигматична личност.
Диана Санчес, Международен филмов фестивал в Торонто

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Награди „Гоя" '18 – Номинация за най-добра актриса в главна роля (Пенелопе Крус), номинация за най-добър актьор в главна роля (Хавиер Бардем)

Програма

  • 08.03.2018
    КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” - 20.30 часа
  • 10.03.2018
    КИНО АРЕНА ДЕЛУКС БЪЛГАРИЯ МОЛ - 19.00 часа