Режисьор - Магдалена Ралчева
Сценарий - Николай Колев
Оператор - Емил Топузов
Музика - Димитър Ташков
В ролите - Радина Кърджилова, Мария Каварджикова, Дарин Ангелов, Василена Атанасова, Анелия Мангърова, Калоян Минев, Велислава Костадинова, Деян Георгиев
Продуцент - Дейвид Варод
Продукция - XII A Ltd., David Varod

След едногодишно прекъсване учителката Лина е върната отново на работа. Изправена пред предизвикателствата на ученици и учители, без подкрепа у дома, тя достига границата на психическата и професионалната си издръжливост. Там, където много други се отказват.
„Филмът разкрива по ненатрапчив начин и с много чувство за хумор комплексните връзки в триъгълника ученици-родители-учители. Историята ни пренася сред учениците в последния клас на езикова гимназия и техните сложни отношения с новата им класна. Тя се опитва да балансира личния и професионалния си живот, търсейки верния път към средата на своите ученици. В ролята на класната е Радина Кърджилова. Нейната героиня е въплъщение на онези български учители, за които професията е призвание и които въпреки трудностите успяват да мотивират децата да вървят по пътя на познанието. Вярвам, че филмът ще се гледа на един дъх, но той поставя и много важни въпроси. Те са: Умеем ли да разбираме и да чуваме децата си? Умеем ли да разговаряме с тях? Дали под привидния непукизъм и арогантност не се крие болката от това, че са отхвърлени, неразбрани и самотни? Нека не забравяме, че децата са наше отражение и поведението ни съвсем несъзнателно рефлектира върху тях.”

Магдалена Ралчева пред Trud.bg

Програма

  • 14.03.2018
    КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” - 14.00 часа